SePoarta.ro - Frumusete

 

Enzimele cosmetice
o noutate a biotehnologiei

Produse cu compusi inovativi, enzimele cosmetice pot avea diverse forme, in functie de formula dupa care au fost create. Celulita, ridurile, pielea grasa, acneea si radicalii liberi sunt doar câteva din problemele ce pot fi comb`tute cu ajutorul produselor pe baza enzimatica.

Enzimele cosmetice, ultima noutate a industriei dermatologice mondiale, accelereaza reactiile chimice si doar rareori provoac` reactii alergice. Conform ultimelor cercetari formula lor asociaza complecsi enzimatici si maltodextrin`, substanta cu proprietati hidratante prelungind actiunea ACTIVILOR. Proteine de origine vegetala sau animala, enzimele sunt implicate in functiile vitale ale organismului si optimizeaza metabolismul. In câtiva ani, aceste substante vor deveni un component important al cosmeticii, mai ales datorita efectului rapid al produsului si al capacitatii de a repara leziunile produse de radiatiile solare.

  • Enzime cosmetice

In lupta impotriva foto-imbatrânirii
Enzimele cosmetice asociate elementelor fotoprotectoare ajuta la prevenirea foto-imbatrânirii. Enzimele combat radicalii liberi cauzând reinnoirea celulara. Sunt capabile sa realizeze un peeling biologic fara a irita pielea, un tratament care curata in profunzime si faciliteaza absorbtia substantelor active. Cu aceste noi produse cosmetice se pot trata toate tipurile de piele, fara a tine cont de vârsta sau sexul clientului. Acesta este un produs fara contraindicatii si poate fi utilizat sub forma de crema pe toate partile corpului, de exemplu pe pielea capului sau chiar sub forma de tampon pentru parul gras. Aceste produse noi sunt sigure si aduc nenum`rate beneficii ca, de exemplu, eliberarea controlata a activilor si reducerea iritatiilor pielii. Enzimele, impreuna cu maltodextrina, pot fi incorporate in alte produse cosmetice, mentinându-si in acelasi timp proprietatile.

Fiecare formula cu obiectivul ei
Combinând enzime diverse, inclusiv maltodextrina, pot fi obtinute rezultate scontate in diverse probleme. In general, concentratia indicat este cuprinsa intre 2 si 5%. In functie de problemele ce trebuie tratate vor fi utilizate diferite enzime:
• Celulita - este tratat` combinând lipaza si acid hialuronic; favorizeaza metabolismul zonelor cu tesut adipos si elimina surplusul de lichid:
• Foto-imbatrânirea – este combatuta prin proteaza ale carei actiuni puternic exfoliante induc reinnoirea celulara;
• Pierderea parului si seboree – tratamentul consta in combinarea a trei enzime – lipaza, proteaza si amilaza - elimina aspectul uleios si fortifica firul de par;
• Riduri – enzima fosfataza alcalina stimuleaza productia de fibroblasti si sporeste elasticitatea pielii, imbunatateste semnele de expresie si aspectul pielii;
• Ten gras – combinatia dintre lipaza si proteaza garanteaza o profunda curatare a pielii, tratând acneea si pielea grasa.

Protocolul tratamentelor estetice
Oricare ar fi obiectivul dorit, pentru a avea rezultate eficiente, tratamentele pe baa de enzime cosmetice trebuie sa includa nu mai putin de 10 sedinte, una in fiecare saptamâna. Fiecare combinatie de enzime presupune un tratament diferit. Procesul de reintinerire a pielii mature (peste 35 de ani) incepe in primul rând cu igiena obtinuta cu ajutorul unui sapun pe baza de acid glicolic in concentratie de 10%. Actiunea cheratolitica, exfolianta si cicatrizanta favorizeaza absorbtia produselor aplicate. Tonifierea pielii se obtine cu ajutorul unei mixturi pe baza de acizi de fructe in combinatie cu astringenti. Aceasta mixtura inlatura depozitele cutanate, impuritatile, aspectul uleios si rezidurile machiajului.

Pentru a stimula microcirculatia si reinnoirea celulara trebuie sa aplicati o crema pe baza de extract de guarana, apa termala si un complex enzimatic pe baza de proteaza.

Etapele succesive sunt: ionizarea cu lichid pe baza de colagen, elastina, dimetilamiletanol in concentratie de 10% dar si cu fosfataza alcalin` si aquaporina. Acesta ultima substanta confera o hidratare naturala pielii, actionând ca o bariera conservatoare. Pentru a termina tratamentul inchidem porii si hidratam pielea
. Aplicam o masca pe baza de apa termala, aquaporina activa si compusi de proteaza, indicata pentru toate tipurile de piele, ce va recompune umiditatea naturala, aplaneaza ridurile si lasa pielea tonifiata.

BOX
Enzimele cosmetice sunt o importanta cucerire a biotehnologiei si un aliat de nadejde in prevenirea imbatrânirii cutanate.

Sursa: Les Nouvelles Esthetiques

 

Cosmobeauty Exhibition 2010

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu

Ghid de distractie online

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu